فهرست مطالب

نشریه فیزیولوژی گیاهان زراعی
پیاپی 11 (پاییز 1390)

  • تاریخ انتشار: 1390/09/16
  • تعداد عناوین: 8
|
  • سلمان دستان *، محمدرضا مالک، حمیدرضا مبصر، بابک دلخوش صفحات 3-20
    این آزمایش به منظور ارزیابی اثر کنترل علف های هرز و فواصل کاشت بر صفات علف های هرز و ویژگی های زراعی برنج رقم طارم محلی، به صورت کرت های خرد شده در قالب طرح پایه بلوک های کامل تصادفی با چهار تکرار در مزرعه تحقیقاتی واقع در شهرستان ساری در سال زراعی 1388 اجرا شد. کنترل علف های هرز در دو سطح (بدون کنترل و با کنترل علف های هرز) به عنوان عامل اصلی و فواصل بین ردیف 10، 15، 20، 25 و 30 سانتی متر به عنوان عامل فرعی بودند. نتایج نشان داد حداقل و حداکثر تعداد، ارتفاع و وزن خشک علف هرز در فواصل بین ردیف 10 سانتی متر و 30 سانتی متر به دست آمد. با کنترل علف هرز ارتفاع گیاه، طول خوشه، تعداد کل پنجه، پنجه بارور، تعداد خوشه در متر مربع، تعداد خوشه چه، عملکرد دانه، عملکرد بیولوژیک و در نتیجه شاخص برداشت افزایش یافت. بیشترین و کمترین طول خوشه، تعداد خوشه در متر مربع، درصد خوشه چه بارور، عملکرد دانه، عملکرد بیولوژیک و شاخص برداشت به ترتیب در فواصل بین ردیف 15 و 30 سانتی متر حاصل شد. حداکثر تعداد خوشه چه در خوشه و شاخص برداشت تحت اثر متقابل تیمار کنترل علف هرز با فاصله بین ردیف 15 سانتی متر مشاهده شد. بنابراین تیمار کنترل و فاصله بین ردیف 15 سانتی متر به علت افزایش عملکرد و اجزای عملکرد و افت شاخص های رشد علف هرز، به عنوان تیمار مناسب انتخاب گردید.
    کلیدواژگان: برنج، تراکم، علف هرز، عملکرد دانه
  • محسن قمری *، بهرام اندرزیان، عبدالمهدی بخشنده، محمد حسین قرینه، قدرت الله فتحی صفحات 21-31
    به منظور شبیه سازی اثرات تنش خشکی و نیتروژن بر عملکرد، کارایی مصرف آب و نیتروژن ذرت، مدل CERES-Maize ابتدا واسنجی و سپس مورد استفاده قرار گرفت. در تحقیق حاضر مدل CERES-Maize با استفاده از تحقیقات انجام شده در سال های 1374و 1385 به ترتیب در اهواز و رامین واسنجی، و با استفاده از داده های آزمایش انجام شده در سال 1381 در صفی آباد دزفول ارزیابی گردید. RMSE نرمال و شاخص توافق (d) به ترتیب معادل 2/4% و 97/0 برای زمان گلدهی، 9/8% و 96/0 برای رسیدگی فیزیولوژیک و 6/12% و 60/0 برای عملکرد دانه بودند که نشان دهنده کارکرد خوب مدل در این شرایط بود. سپس آزمایش شبیه سازی با 6 سطح تنش خشکی (I) شامل آبیاری بعد از تخلیه 30، 40، 50، 60، 70 و 80 درصد ظرفیت زراعی و 6 سطح کود نیتروژن (N) شامل50، 100، 150، 200، 250 و 300 کیلوگرم نیتروژن خالص از منبع اوره، با استفاده از آمار بلند مدت هواشناسی اهواز طراحی و مدل اجرا گردید. براساس نتایج شبیه سازی، در سطوح بالاتر مصرف کود، کاهش عملکرد دانه در اثر تنش خشکی بیشتر گردید. کارایی اقتصادی مصرف آب با کاهش حجم آب مصرفی تا حدودی افزایش یافت. درسطوح بالای تنش خشکی کارایی مصرف نیتروژن کاهش یافت. بطور کلی کاهش مصرف کود نیتروژن در شرایطی که آب آبیاری محدود است و احتمال بروز تنش خشکی وجود دارد برای کشاورزان جهت افزایش سود اقتصادی از اهمیت ویژه ای برخوردار است. بر اساس نتایج بدست آمده توصیه می شود در شرایط اقلیمی و خاک اهواز در کشت ذرت آبیاری بعد از تخلیه 40 درصد ظرفیت زراعی انجام گردد و 200 کیلوگرم نیتروژن در هکتار استفاده شود.
    کلیدواژگان: ذرت، تنش خشکی، نیتروژن
  • فتانه علی حسین پور *، مسعود رفیعی، امین فرنیا صفحات 33-64
    حفظ حاصلخیزی خاک و استفاده از عناصر غذایی به اندازه کافی و تعادل بین میزان عناصر غذایی یکی از اجزاء کلیدی در افزایش عملکرد محصولات زراعی می باشد. به منظور بررسی تاثیر محلول پاشی بور روی صفات زراعی و مورفولوژیک ژنوتیپ های سویا، آزمایشی در سال 1388 در مزرعه تحقیقاتی دانشگاه آزاد اسلامی واحد خرم آباد به صورت کرت های خرد شده در قالب طرح بلوکهای کامل تصادفی با چهار تکرار انجام گرفت. تیمارهای محلول پاشی در سه سطح شاهد: بدون محلول پاشی؛ محلول پاشی دو در هزار، کود بور در مراحل50% گل دهی و غلاف دهی، محلول پاشی چهار در هزار کود بور در مراحل50% گل دهی و غلاف دهی، بعنوان کرت های فرعی و ژنوتیپ های سویا شامل M7 ، L17 و M9 بعنوان کرت های اصلی در نظر گرفته شد. نتایج نشان داد محلول پاشی بور موجب افزایش معنی دار در عملکرد دانه، عملکرد زیست توده، درصد پروتئین و روغن شد. همچنین در بین ژنوتیپ های مورد بررسی ژنوتیپ M7 دارای بیشترین عملکرد دانه (7/7991 کیلوگرم در هکتار) بوده که دلیل این برتری تولید حداکثر عملکرد زیست توده و تعداد غلاف در بوته می باشد. در رابطه با صفت پروتئین دانه سویا تحت تیمار محلول پاشی بور، قرار گرفت. مطابق نتایج بدست آمده از تجزیه واریانس و مقایسه میانگین داده ها، بین غلظت های 2 در هزار و 4 در هزار محلول بر، اختلاف معنی داری در سطح 5% مشاهده گردید. رقم M7 و M9 نسبت به رقم L17 دارای میزان پروتئین بیشتری بود. غلظت دو در هزارمحلول بور سهم بیشتری در افزایش روغن دانه سویا نسبت به سایر تیمارها داشته است.
    کلیدواژگان: سویا، محلول پاشی، عملکرد دانه، خصوصیات مورفولوژیک
  • جاسم امینی فر *، غلامرضا محسن آبادی، محمدحسن بیگلویی، حبیب الله سمیع زاده صفحات 47-57
    به منظور بررسی روابط موجود بین صفت های موثر بر عملکرد دانه رقم دو گروه رسیدگی سویا، آزمایشی در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی با سه تکرار در مزرعه تحقیقاتی دانشکده کشاورزی دانشگاه گیلان در سال 1388 اجرا گردید. تیمار آزمایشی شامل هفت رقم سویا به نام های 033، 032، سحر (متعلق به گروه رسیدگی 4) ، ال. 17، کلارک، زان و مادری (متعلق به گروه رسیدگی 3) بود. در این آزمایش صفت های تعداد غلاف در ساقه اصلی، تعداد غلاف در شاخه فرعی، تعداد غلاف در بوته، تعداد دانه در غلاف، وزن هزار دانه، وزن بوته، وزن دانه در بوته، تعداد دانه در بوته، درصد روغن، درصد پروتئین، عملکرد دانه، عملکرد بیولوژیک و شاخص برداشت مورد بررسی قرار گرفت. همبستگی بین صفت ها، رگرسیون گام به گام و تجزیه علیت در گروه های رسیدگی به طور جداگانه انجام شد. نتایج این آزمایش نشان داد که صفت عملکرد بیولوژیک در گروه رسیدگی IV و صفت های وزن دانه در بوته، عملکرد بیولوژیک و وزن بوته در گروه رسیدگی III، دارای بیشترین ضریب همبستگی مثبت و معنی دار با عملکرد دانه بودند. نتایج رگرسیون گام به گام نیز نشان داد که این صفت ها بیشترین درصد تغییرات عملکرد را توجیه کردند. سپس صفت های وارد شده به مدل رگرسیونی توسط تجزیه علیت بررسی شد و بر اساس آن در گروه رسیدگی IV، صفت عملکرد بیولوژیک (04/1=r) و در گروه رسیدگی III، صفت وزن دانه در بوته (801/0=r) بیشترین اثر مستقیم و مثبت را بر روی صفت عملکرد دانه دارا بودند. لذا هر گونه فعالیت های اصلاحی یا زراعی در جهت بهبود این صفت ها می تواند عملکرد سویا را افزایش دهد.
    کلیدواژگان: عملکرد، اجزای عملکرد، سویا، تجزیه علیت
  • ناظر آریان نیا *، محمدرضا عنایت قلی زاده، مهران شرفی زاده، مجید رزاز صفحات 59-75
    یکی از راه های مطالعه ی رقابت درون و برون گونه ای بررسی رفتار تک بوته تحت تاثیر تیمارهای آزمایشی می باشد. به منظور بررسی تاثیر نوع هیبرید، تراکم بوته و میزان رقابت علف های هرز بر ویژگی های تک بوته ی ذرت آزمایشی به صورت فاکتوریل استریپ بلوک در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی در چهار تکرار در مرکز تحقیقات کشاورزی صفی آباد استان خوزستان در تابستان 1389 اجرا شد. هیبرید ذرت در دو سطح v1و v2 در نظر گرفته شدند. این دو هیبرید از هیبریدهای تحت بررسی مرکز تحقیقات کشاورزی صفی آباد هستند که در آینده معرفی خواهند شد. تراکم بوته در سه سطح 6، 5/7 و 9 بوته در مترمربع و سطوح حذف علف های هرز به میزان 0، 50 و 100 درصد انجام شد. نتایج نشان داد که هیبرید بر وزن تک بوته، وزن بلال در بوته، وزن دانه در بلال، تعداد دانه در بوته، وزن چوب بلال در بوته و نسبت وزن دانه به وزن بلال تاثیرات بسیار معنی داری داشت. هیبرید v2 نسبت به هیبرید v1 برای تمام صفات به ویژه وزن دانه در بوته (43 درصد) برتری داشت. تراکم بوته بر هیچکدام از صفات تک بوته تاثیر معنی داری نداشت. از آنجایی که با افزایش تراکم بوته از 6 به 9 بوته در متر مربع روند کاهشی در صفات تک بوته مشاهده نشد. این احتمال وجود دارد که رقابت بین تک بوته های ذرت (رقابت درون گونه ای) برای هیبریدهای موجود در تراکم های بالاتر رخ دهد. به عبارت دیگر تحت شرایط آزمایش، تراکم مطلوب بیشتر از 9 بوته در مترمربع باشد. میزان حذف علف های هرز بر تمامی صفات بجز نسبت وزن دانه به وزن بلال تاثیرات بسیار معنی داری داشت. بیشترین مقادیر صفات مورد نظر در سطح صددرصد حذف علف های هرز به دست آمد. اثرات متقابل تراکم بوته و حذف علف های هرز بر وزن تک بوته، وزن بلال در بوته، وزن دانه در بوته و تعداد دانه در بوته تاثیرات بسیار معنی داری داشت. از بررسی اثرات متقابل نشان داد که احتمالا در شرایط آب و هوایی صفی آباد، شاید افزایش تراکم بوته در عدم حضور علف های هرز باعث سایه اندازی بیشتر بر سطح زمین شده و به علت کاهش تبخیر و نیز کاهش دمای کانوپی، شرایط برای افزایش وزن تک بوته و وزن دانه در بوته مساعد شد.
    کلیدواژگان: ذرت، هیبرید، تراکم بوته، علف های هرز
  • مریم مکی زاده تفتی، روزبه فرهودی *، محسن ربیعی، محمد راستی فر صفحات 79-88
    این تحقیق با هدف بررسی اثر آللوپاتیک عصاره هیدروالکلی گیاه دارویی شاهدانه (Cannabis sativa L.) بر جوانه زنی و رشد علفهای هرز سلمه تره، تاج خروس و یولاف وحشی بصورت آزمایشگاهی و گلخانه ای در قالب طرح کاملا تصادفی در سه تکرار انجام شد. تیمارهای آزمایش شامل عصاره اندام هوایی گیاه شاهدانه در 6 غلظت 1/0، 25/0، 5/0، 1، 5 /2، 5 درصد و آب مقطر (شاهد) بود. غلظتهای مختلف عصاره گیاه شاهدانه کاهش معنی داری در درصد جوانه زنی و طول ریشه چه و ساقه چه بذور علف های هرز در آزمایشگاه ایجاد می کند. همچنین نتایج داد غلظت های مختلف عصاره کاهش معنی داری در وزن تر و خشک بوته و ارتفاع بوته در گلخانه نیز ایجاد می کند. غلظت عصاره 5 درصد سبب کاهش وزن خشک سلمه تره، تاج خروس و یولاف وحشی به میزان 73/0، 11/0 و 75/0 گرم شد. به طور کلی افزایش غلظت عصاره شاهدانه سبب کاهش جوانه زنی، وزن خشک و ارتفاع بوته علف های هرز مورد مطالعه شد.
    کلیدواژگان: آللوپاتی، جوانه زنی، شاهدانه، یولاف وحشی
  • سیده مهدخت مداح *، ساسان فرهنگیان کاشانی صفحات 89-102
    خشکی از مهمترین عوامل محدود کننده رشد گیاهان در سرتاسر جهان و شایع ترین تنش محیطی است. در مراتع نیز کمبود آب از عوامل عمده ی کاهش رشد و استقرار گونه هایی در این عرصه هاست. با توجه به اهمیت مراتع از نظر اکولوژیکی و نیز حفظ خاک، در پژوهش حاضر به بررسی نقش تنش خشکی در سه سطح رطوبت ظرفیت زراعی ،ظرفیت زراعی75%و ظرفیت زراعی50% بر چگونگی رشد و نمو گیاهان گونه های desertorom Agropyron ، tomentellus Bromus و montanum Secale از گراسها و sativa ، Onobrychis و Medicago sativa از لگوم ها پرداخته شد. از هر گونه دو ژنوتیپ انتخاب گردید. آزمایش به صورت فاکتوریل بر پایه طرح کاملا تصادفی در 4 تکرار در شرایط گلخانه ای انجام گرفت. صفات طول ریشه، طول ساقه ، طول گیاهچه، نسبت طول ریشه به ساقه، وزن خشک ریشه، ساقه و گیاهچه ، نسبت وزن خشک به تر گیاهچه ، مقدار کلروفیل هایa ، b و کل مورد سنجش و ارزیابی قرار گرفت. تحت تنش خشکی طول ریشه و مقدار کلروفیل افزایش یافت و اکثر صفات دیگر بویژه در ظرفیت زراعی 50% کاهش معنی دار داشتند. گیاهان چاودار اکوتیپ cermond بیشترین رشد وگیاهان آگروپیرون اکوتیپ cristatum کمترین رشد و میزان کلروفیل را داشتند. در بررسی اثر متقابل گونه در خشکی بیشترین میزان کلروفیل کل و b در یونجه های 44 تحت تیمار خشکی با ظرفیت زراعی 50% مشاهده شد. . در میان 10 اکوتیپ مورد مطالعه تحت شرایط تنش خشکی گیاه Scecale cermond رشد بهتری داشت.
    کلیدواژگان: تنش خشکی، رشد، غلظت کلروفیل، گیاهان مرتعی
  • غلامرضا قدرتی* صفحات 103-117
    به منظور دستیابی به ارقام جدید و برتر سویا در منطقه شمال استان خوزستان، آزمایشی در مرکز تحقیقات کشاورزی صفی آباد، در سال 1388 اجرا گردید. 15 لاین خالص جدید به همراه دو رقم صفی آبادی و 504 (شاهد) در این آزمایش شرکت داشتند. آزمایش به صورت بلوک های کامل تصادفی با سه تکرار انجام گردید. هر پلات شامل چهار خط کشت به طول پنج متر با فاصله خطوط 60 سانتی متر و فاصله بوته روی خط کشت پنج سانتی متر تنظیم گردید. نتایج صفت عملکرد دانه بین لاین های مورد آزمایش اختلافات معنی داری مشاهده گردید به صورتی که لاین های (Sahar×Collombus(6) ) ، (Hamilton×T1srf) و (BP692×Safiabadi) به ترتیب با میانگین عملکرد 4128، 4087 و 3993 کیلوگرم در هکتار لاین های برتر بودند. از نظر درصد روغن و پروتئین به ترتیب لاین های Safiabadi×Williams و BP692×Safiabadi با متوسط 7/22 درصد و لاین Dpx×Fora (شماره 11) با 8/39 درصد لاین های برتر این آزمایش بودند. در برآیند کلی با توجه به نتایج کمی به دست آمده از این آزمایش می توان لاین های (Sahar×Collombus(6) )، (Hamilton×T1srf) و (BP692×Safiabadi) را به عنوان ارقام برتر سویا، جهت کشت در مناطق شمالی استان خوزستان معرفی کرد.
    کلیدواژگان: سویا، عملکرد دانه، لاین های جدید
|
  • S. Dastan *, M.R. Malek, H.R. Mobasser, B. Delkhosh Pages 3-20
    This experiment in order to evaluate the effect of weeds control and row spacing on weeds traits and agronomical characteristics of rice, Tarom Mahali cultivar, was carried out at split-plot in randomized complete block design with four replications at Sari research region in cropping year 2009. Weeds control in two levels including (non weed control and with weed control) were as main plot and spacing between row including (10, 15, 20, 25 and 30 cm) were as sub plot. Results showed the lowest and highest of weeds number ,weed height and weed dry weight were obtained at spacing between row 10 cm and 30 cm, respectively. With control of weed, the plant height, panicle length, total tiller number per hill, fertile tiller number per hill, panicle number per m2, spikelet number per panicle, grain yield, biological yield and so the harvest index , increased. The most and the least panicle length , panicle number per m2,spikelet percent, grain yield, biological yield and harvest index were produced in between row spacing of 15 and 30 cm, respectively. The most of spikelet number per panicle and the harvest index were observed Therefore, weed control and row space of 15 cm due to an increased yield and yield components and growth induced decreased weeds was selected as the suitable treatment.
    Keywords: Rice, Density, Weed, Grain yield
  • M. Ghamari *, B. Andarzian, A.M. Bakhshandeh, M.H. Gharineh, Gh. Fathi Pages 21-31
    In order to simulate the effect of drought and nitrogen stress on grain yield, water and nitrogen use efficiency of corn CERES-Maize model was firstly calibrated and then validated. In the present research, t he CERES-Maize model was calibrated using field experiments which were conducted in 1995 and 2004 cropping years in Ahvaz and Ramin, respectively, then the model was evaluated using experimented data which was conducted in 2000 cropping year in Dezful (Safiabad). Normalized RMSE and index of agreement (d) were 4.2% and 0.97% for flowering date, 8.9% and 0.96 for physiological maturity and 12.6% and 0.70 for grain yield that the results showed that the model could reasonably work in this condition. Then the simulated model with six levels of drought stress (I) including irrigation after 30%, 40%, 50%, 60%, 70% and 80% depletion of field capacity and six levels of nitrogen application(N) including 50, 100, 150, 200, 250 and 300 Kg N ha-1 were assumed using Ahvaz long lasting barometer statistic was conducted. According to the simulation results drought stress has greater negative effect in high levels of nitrogen .Water use efficiency was increased a little due to decrease in used water. Through intensive drought stress, Nitrogen use efficiency decreased. Generally where irrigation water is limited and/or there is the probability of appearing of drought stress, reduction in nitrogen application can be very important for farmers for increase economical profit. Related to obtained results of this study, in Ahvaz climat condition and soil, in corn planting, it is recommended that irrigation conducted after 40%depletion of field capacity and 200kg Nitrogen used.
    Keywords: Drought stress, Nitrogen
  • F. Alihosinpour*, M. Rafiee, A. Farnya Pages 33-64
    Maintaining soil fertility and use of plant nutrients in sufficient and balanced amounts is one of the key components in increasing crop yields. In order to evaluation with effect of Boron foliar application on planting and morphological traits of soybean genotypes , a 4-replication in split-plot RCBD experiment was conducted under khoramabad research region of Islamic Azad University, in 2009. Foliar application in treatments in three control levels: no foliar application, foliar application two per thousand of Boron fertilizer at 50% flowering and poding , foliar application four per thousand of Boron fertilizer at 50% flowering and poding ,as sub plot and soybean genotypes consisting of M9, M7 and L17 were considered as main-plots.The results showed, foliar application of Boron, increases both seed yield and biological yield, oil and protein percentage significantly Also among the under studied genotypes ,M7 genotype proved higher grain yield(799/7Kg per hec), the reason for the superiority is the production of the highest biological yield and number pod per plant . About the protein trait Soybean seed exposed to foliar application of Micro nutrients Boron. Based on the obtained results of variance analysis and comparing the average data, a significant difference in 5% level was observed between 2 in 1000 and 4 in thousand Boron .M7 and M9 cultivar, in comparison to L17 cultivar had more protein.2 per thousand concentration of Bron had more share to increase Soybean seed oil in comparison with other treatments.
    Keywords: .
    Keywords: Soybean, Foliar application, Grain yield, Morphological traits
  • J. Aminifar *, Gh. Mohsenabadi, Mh. Bigluee, H. Samizade Pages 47-57
    In order to investigate the relationship between effective traits on seed yield of two maturity groups of soybean, an experiment was conducted as randomized complete block design with three replications at Agricultural Research Farm, University of Guilan in 2009. The experimental treatment was seven soybean cultivars, namely 033, 032, Sahar (belonged to maturity group IV), L.17, Zan, Clark and Madari (belonged to maturity group III). The studied traits were included number of pods on the main stem and on branches, number of pods per plant, number of seeds per pod, 1000 seed weight, plant weight, weight of seeds per plant, number seeds per plant, oil and protein percentage, seed yield and biological yield and harvest index. Simple correlation between traits, stepwise regression and path analysis were carried out in maturity group separately. The results showed biological yield trait in maturity group IV and weight of seeds per plant ,had the highest positive and meaningful correlation with seed yield. Stepwise regression analysis showed that these traits covered majority of total yield changes Then , the entered traits in. regression model were studied , and based on in it in group maturity IV, biological yield trait(r=1.04) and in group maturity III weight of seeds per plant (r=0.80) had majority of direct and positive effect on seed yield. Therefore any maintaining or planting activities in order to improve these traits ,can increases Soybean yield.
    Keywords: Yield, Yield components, Soybean, Path analysis
  • M. Makkizadeh Tafti, R. Farhoudi *, M. Rabii, M. Rastifar Pages 79-88
    This research has been conducted to evaluate the allelepathic effect of herbal plant Hemp hydro alcoholic extract(Cannabis sativa L.) was conducted on seed germination and weeds growth of oat (Avena fatua L.), fat hen (Chenopodium album L.) and pig weed (Amaranthus retroflexus L.) in laboratory and greenhouse ,using completely randomized design at three replications. The experiment treatments were extract of aerial organ of hemp in 6 concentration 0.1, 0.25, 0.5, 1, 2.5 and 5% and distilled water (control). Different concentration of Hemp extract creates meaningful decreasing in germination percentage and radical and plumule lengths of weeds seeds in laboratory.Also the results showed different concentration of extract creates meaningful decreasing significantly in fresh and dry weight and height of plant in greenhouse.5% extract concentration causes decreasing shoot dry weight of Chenopodium album, Amaranthus retroflexus and Avena fatua until 0.73, 0.11 and 0.75 gr. Generally, increasing in Hemp extract concentration, decreased generation,dry weight and plant height of weeds in this study.
    Keywords: Allelopathy, Germination, Hemp, Pig weed
  • S.M. Maddah *, S. Farhangian Kashani Pages 89-102
    Drought is one of the most important factors limiting plant growth around the world and it is the most common environmental stress. The lack of water in the pastures causes growth reduction and the establishment of varieties in this areas. Due attention to ecological importance of pastures and effects of three level of drought stress FC, FC50% on ¡ for conserve the soil , in present research, the growth of varieties:Secale montanum, Bromus tomentellus,Agropyron desertorom from grasses and Onobrychis sativa , Medicago sativa from legoms was considered..From each species two genotypes were selected. Factorial experiment based on completely randomized design in 4 replications was conducted in greenhouse conditions. Root length, shoot length, seedling length, root to shoot ratio, root, shoot and seedling dry weight as well as dry weight to fresh ratio , the amount of chlorophyll a,b,and total were assessed. Under drought stress increased root length and the amount of chlorophyll increased and the most other traits, especially at FC 50% reduction was significant. Secale cermond ecotype seedlings had the most growth and Agropyron cristatum ecotype seedlings had the lowest growth rate and chlorophyll. In examining the interaction of drought and species the highest total chlorophyll and b chlorophyll were observed in Medicago 44 that were treated with FC 50%.From ten under studied ecotypes under drought stress,Secale cermond had the better growth.
    Keywords: Drought stress, Growth, Chlorophyll, Concentrations, Pasture plants
  • Gholamreza Ghodrati* Pages 103-117
    This experiment was conducted in 2009) to obtain new and superior soybean lines in Safiabad Agricultural Research Center at north of Khuzestan in 2000. Material is containing 15 pure new lines with 2 Safiabady and 504 (control) cultivars. Experimental design is RCBD with 3 replication .Each plot regulated as 4 planting rows and longer 5 meters with row spacing 60 cm space between plants was 5 cm. Results of yield analysis showed high significant different between experimented cultivars as (Sahar*Collombus(6)),(Hamilton*T1srf) and (BP692*Safiabadi)lines with 4128, 4087 and 3993 Kg seed yield per hectare in order, were superior cultivars analyses lines(Safiabadi*Williams) and (BP692*Safiabadi)with average of 22/7% and line(dpx*For a). (No.11) with 39.8 percent were the superior lines for oil and protein percent ,respectively. At the final results of this experiment and with attention to the quantitative results , these lines (Sahar*Collombus(6)), (Hamilton*T1srf) and (BP692*Safiabadi) are recommended as superior cultivars for planting in north of Khuzestan.
    Keywords: Soybean, Seed yield, New lines, Quantities